Romantiske ophold

De bedste europæiske destinationer for et romantisk weekendophold

Charmerende gyder, billedskønne solnedgange og uforglemmelige romantiske stunder venter dig! Overrask din bedre halvdel med et spontant, romantisk weekendophold eller en velplanlagt bryllupsrejse til en af disse europæiske topdestinationer. Fra Sevilla til Paris, love is in the air!

Besøg Paris' små caféer og monumenter, såsom Louvre eller Triumfbuen på den maleriske Champs Elysées. Oplev den parisiske livsstil under dit ophold for 2 i Lysenes By, hvor du finder fantastisk arkitektur og gastronomiske oplevelser.

 • Det ikoniske Eiffeltårn blev bygget af Gustave Eiffel til Verdensudstillingen i 1889. Den storslåede udsigt fra toppen inspirerer elskere fra hele verden.
 • Den vidunderlige gade Rue Cremieux i det 12. arrondissement, minder om Portobello Road i London. Lyserød, blå, grøn og gul, husene har alle deres egen farve!
 • Med sine blot 5,75 m er gaden Rue des Degres i det 2. arrondissement den korteste gade i Paris. Gå op ad trappen og fortsæt din tur rundt i byen.

I unikke og betagende Venedig vil I føle jer som stjernerne i en romantisk film. Nyd en gondoltur, og stop ved Markuspladsen for at gå gennem de snoede stræder i Serenissima. Du vil helt sikkert forelske dig i Venedig.

 • Gå over Rialtobroen, som er den ældste af Venedigs 416 broer. Ved dette vigtige vartegn finder du desuden mange butikker, hvor du kan købe souvenirs.
 • Når man sejler i gondol, bør man kysse under hver bro, så man vil forblive forelsket for evigt. Det er måske et kliché, men det er stadig romantisk!
 • Oplev det måske mest berømte karneval i verden. Karnevallet tiltrækker årligt millioner af turister og føles som en rejse tilbage i tiden på den mest farverige måde.

Det er ikke underligt at Shakespeares Romeo og Julie finder sted i denne by. Dejlige gader, unikke gallerier og hyggelige caféer vil få dig i romantisk humør. Oplev det fortryllende sted den ikoniske kærlighedshistorie fandt sted, med din udkårne.

 • Gå over Ponte Pietra-broen, som er den ældste bro i Verona, hvorfra du kan nyde den dejlige udsigt over byen. Om aftenen er atmosfæren endnu mere fortryllende.
 • Arena di Verona er et af ​​de mest fantastiske amfiteatre og har plads til svimlende 30.000 personer. På museet kan du se keramik og mosaik.
 • Piazza delle Erbe var oprindeligt en romersk plads, og her finder du fantastisk arkitektur, gadekøkkener, summende cafeer samt et udvalg af lokale restauranter.

Krakow er Polens tidligere hovedstad, men er stadig landets mest berømte symbol. Par, der besøger Krakow, falder øjeblikkeligt for byens smukke slot, mystiske atmosfære og enestående kunstscene kombineret med en moderne livsstil.

 • Besøg det overdådige Wawel Slot. Ud over den bemærkelsesværdige arkitektur fra det 16. århundrede, udstilles en imponerende samling af kunstværker på slottet.
 • Kazimierz (det jødiske kvarter) er kendt for dets historie, lækre mad og natteliv. Hvis du er der om sommeren, må du ikke gå glip af den jødiske musikfestival!
 • Planty-parken er den største park i Krakow og omgiver den gamle bydel. Parken ligger hvor middelaldermuren tidligere stod og er perfekt til en romantisk aftentur.

Amsterdam er et perfekt sted at tage på romantisk weekend. Du vil blive charmeret af byens historiske og billedskønne centrum, med tusindvis af små butikker og hyggelige huse. Tag din udkårne med på en bådtur, og se seværdighederne fra kanalerne!

 • Nyd en sen eftermiddagspicnic i Westerpark. Denne fredelige, romantiske og smukke park er det perfekte sted at slappe af med din kære.
 • Gå til Prinsengracht-kanalen om aftenen og besøg hyggelige steder, såsom Papeneiland-caféen, der åbnede 1641, og Posthorn-kirken, en af ​​Amsterdams skjulte kirker.
 • Oude Hoogstraat 22 er det smalleste hus i Amsterdam (2,02 m). Blot 2 minutters gang derfra, finder du det bredeste hus, Het Trippenhuis, som blev bygget i 1662.

Amsterdam er et perfekt sted at tage på romantisk weekend. Du vil blive charmeret af byens historiske og billedskønne centrum, med tusindvis af små butikker og hyggelige huse. Tag din udkårne med på en bådtur, og se seværdighederne fra kanalerne!

 • Nyd en sen eftermiddagspicnic i Westerpark. Denne fredelige, romantiske og smukke park er det perfekte sted at slappe af med din kære.
 • Gå til Prinsengracht-kanalen om aftenen og besøg hyggelige steder, såsom Papeneiland-caféen, der åbnede 1641, og Posthorn-kirken, en af ​​Amsterdams skjulte kirker.
 • Oude Hoogstraat 22 er det smalleste hus i Amsterdam (2,02 m). Blot 2 minutters gang derfra, finder du det bredeste hus, Het Trippenhuis, som blev bygget i 1662.

Oplev de mange gårdhaver og katedraler i centrum. Stadtpark er et fantastisk sted at tage på romantiske gåture, og i de varmere sæsoner afholdes der mindre festivaler. Gå ikke glip af et besøg på Schönbrunnen, kendt som Prinsesse Sissis Slot.

 • Karlskirche er bygget med stor inspiration fra Roms monumenter og er et fantastisk eksempel på barok arkitektur med sine blågrønne kupler og livlige plads foran.
 • Besøg Hotel Sacher i Philharmonikerstrasse og nyd den lækre Sachertorte. Den berømte chokoladekage blev opfundet her af Franz Sacher i 1832.
 • Streetfood-fanatikere må ikke gå glip af Naschmarkt. Wiens populære marked er kendt for god falafel, friske fisk og grøntsager og er åbent dagligt, undtagen søndag.

Prag byder på levende kultur, stærk identitet, god humoristisk sans og oplevelser for 2. Slap af, nyd udsigten over Moldau-floden, drik lokal øl og spis traditionel, stegt ost. Besøg Franz Kafkas museum og tusindvis af andre magiske steder i byen!

 • Skulptøren David Černýs værker finder man overalt i Prag. Nogle finder værkerne spændende, andre finder dem irrelevante, men værkerne vil få jer begge til at smile.
 • Borgkvarteret Hradčany er et af de vigtigste højdepunkter i Prag. Den fantastiske bygning siges desuden at være det største borgkompleks i verden.
 • Medbring en hængelås og hæng den på en af Kampas ​​broer i byens centrum. Spis derefter picnic på øen, som er den mest romantiske del af byen.

Portugals sydlige region er kendt for kystatmosfæren, det turkisblå hav og det perfekte klima. Gå gennem Algarves smalle gader, smag friske fisk og skaldyr og nyd den maleriske udsigt over de maurisk inspirerede skorstene.

 • Algarve er kendt for kystlinjen, der strækker sig over mere end 150 km strande og klipper. Du kan desuden besøge de romantiske bugter eller skjulte vige, som kun er tilgængelige med båd.
 • Algarve er med 40 golfbaner det bedste golfområde i Portugal. Regionen har nogle af de bedste golfbaner i Europa, som har været besøgt af berømte golfspillere.
 • Algarves ornamentale skorstene er det mest ikoniske symbol på regionen, og afslører den arabiske eller mauriske indflydelse fra det sydlige Portugal.

Ljubljana er en malerisk by og en af ​​de grønneste europæiske hovedstæder, men bliver ofte undervurderet. Giv byen en chance, og oplev dette fredelige sted fyldt med brostensbelagte gader, caféer langs floden og malerisk arkitektur.

 • Ljubljana Slot fra det 15. århundrede er bygget på en bakke og har fantastisk udsigt over byen. Du kan nyde en drink i slottets gårdhave.
 • Dragebroen er et symbol på Ljubljana og er dekoreret med drageskulpturer. Broen er en del af arven fra Wiener Secession, og er den første forstærkede bro i Europa.
 • Nyd en romantisk gåtur i en af ​​de velholdte parker. De mange grønne områder og 2000 nyplantede træer, gjorde Ljubljana til Europas Grønne Hovedstad 2016!

Byen stammer tilbage fra det 15. århundrede, og dens romantiske broer, charmerende kanaler og flotte slotte kan opleves, når du slentre omkring denne smukke og gamle by. Besøg en af ​​de mange hyggelige barer i byens centrum om aftenen.

 • De mange kanaler kaldes også Reien og er helt sikkert en bådtur værd. Groenerei siges at være den mest romantiske og kan ses fra Peerdenbrug (hestebroen).
 • I Brugge er det meste af middelalderarkitekturen intakt. De Markt er den mest berømte plads og er hjemsted for Beffroi, Brugges ikoniske klokketårn fra middelalderen.
 • Belgien er kendt for chokolade og Brugge er ingen undtagelse. De lokale tager til Spegelaere, en gammeldags chokoladeproducent grundlagt i 1954, nær byens centrum.

Barcelona byder på den ideelle kombination af kultur og sjov. Besøg museer og monumenter eller gå rundt i byen om dagen, og oplev derefter Barcelonas vilde natteliv om aftenen! Leder du efter ro? Besøg en af byens parker eller slap af på stranden.

 • Det siges, at Sagrada Familia vil tage længere tid at færdiggøre end de egyptiske pyramider. I mellemtiden kan du beundre det arbejde, der allerede er gennemført!
 • Barcelona er Spaniens 2. største by. Selvom byen er et arnested for turisme, har den desuden stor økonomisk og kulturel indflydelse, hvilket gør det en global by.
 • Besøg Gaudís 10 vigtigste bygninger i Barcelona. Oplev hans art deco-stil, som er endnu en god måde at udforske byen på både om dagen og om aftenen.

I Sevilla kan du opleve imponerende arkitektur fra de gamle muslimske imperier. Byens unikke blanding af stilarter vil sende dig ind i en drøm af varmt sollys, passionerede danse og lækre smagsvarianter.

 • Plaza de Espagna blev bygget i 1929, og du kan beundre pladsens renæssance-/neo-mauriske arkitektur samt atmosfæren ved solnedgang. Så smukt at man mister pusten!
 • Sevilla er hot! Med sommertemperaturer mellem 35 °C og 40 °C, er det en god idé at finde skyggen i María Luisa-parken eller i Alcázar-haven.
 • Den verdensberømte dans Flamenco blev opfundet her, og du kan ikke forlade byen uden at opleve et flamencoshow. Prøv La Casa del Flamenco.

Det er ikke mærkeligt at denne by blev valgt som kulisse til de episke sagaer Game of Thrones og Star Wars. Oplev en af ​​verdens smukkeste destinationer med klippekyster, indviklet arkitektur samt middelhavslivsstil og -kultur.

 • Se bymuren, der betragtes som middelalderens største befæstningssystem. Muren kan stadig opleves den dag i dag og er på UNESCOs Verdensarvsliste.
 • Nyd en drink i en klippebar! Der er flere steder, hvor du kan slappe af sidst på dagen. Du kan desuden svømme fra bymuren, se blot efter poolstigerne.
 • Få kilometer fra Dubrovnik ligger Trsteno Arboret, som er en inspirerende botanisk have og det ældste arboret. Dette er et perfekt sted til en romantisk spadseretur.

Det siges at Imerovigli har den smukkeste solnedgang på Santorini. Øen er ikke kendt for sine strande, men for sit unikke sand og flotte udsigt. Du kan køre rundt i bil og opleve alle øens afkroge.

 • Besøg Den Røde Strand, som ligger på den sydlige del af øen nær Akrotiri. Sandet er rødligt, men endnu mere imponerende er de røde lavaklipper omkring stranden.
 • I den kosmopolitiske badeby Kamari finde du en udendørs biograf, der ligger i en lille gårdhave med træer og lys. Det er et perfekt sted til en romantisk aften.
 • Er du eventyrlysten? Spring i det krystalklare Middelhav fra klipperne i Amoudi-bugten. Forkæl derefter dig selv med solbadning og berømte fiske- og skaldyrsretter.

København er verdens cykelhovedstad, så hvorfor ikke cykle en tur gennem det charmerende, gamle latinerkvarter. Om aftenen kan du nyde en hyggelig middag i en af de mange restauranter der byder på det nye nordiske køkken.

 • Besøg Tivoli, den gamle forlystelsespark fra 1843. Gå en tur gennem parken om aftenen, hvor du vil blive tryllebundet af de smukke lys og den romantiske atmosfære.
 • I Nyhavn kan du opleve nogle af byens ældste værtshuse og restauranter, og du vil blive charmeret af de farverige facader på de over 300 år gamle huse.
 • Tag lidt udenfor byen og besøg kunstmuseet Louisiana. Museet og dets skulpturpark ligger i grønne omgivelser ud til vandet og er perfekt til en romantisk dagstur.